Limoncello

A Limoncello az olaszok tradícionális itala, Dél-Olaszországból, Amalfi környékéről származik, ahol a legjobb citromok is teremnek. Kizárólag a citrom héjának felhasználásával készül, a citrom levét nem tartalmazza, így egyáltalán nem savanyú, inkább édes-keserű. Az igazi limoncello a nápolyi öböl környékén készül, méghozzá csakis olyan citromból, amelyik a Sorrento I.G.P. (Indicazione Geografica Protetta, magyarul: Védett Földrajzi Megjelölés) jelzést viseli. Híres limoncello készítő vidékek a Nápolyi-öböl és környéke, az Amalfi-part, Szicília, Szardínia, Ischia, Capri szigetek, valamint a Sorrento-i félsziget településeinek likőrkészítő üzemei. 

Hagyományosan étkezés után fogyasztják az emésztés elősegítésére. Legjobban élvezhető hűtve akár lefagyasztva és kitűnő frissítő nyári estéken. Étkezések esetén, az ételsor végén szolgálják fel és igen közkedvelt elsősorban hölgyek körében. Az Amalfi-parton előre fagyasztott kicsi kerámiapohárban szolgálják fel, mely hagyományt egyre több helyen követik.

Csak 18 év felettieknek szállítjuk ki!

Limoncello  There is 1 product.

Mutat 1 - 1 / 1
Mutat 1 - 1 / 1